HACCP
De Europese (en dus ook de Nederlandse) wetgeving is gebasseerd op HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point). De term HACCP is afkomstig uit de ruimtevaart en houdt in het Nederlands gezegd in: het analiseren van de kritische punten in het bereiden en het bewaren van voedsel.
Deze analyse moet leiden tot maatrelgelen en procedures die een optimale veiligheid van etenswaren granderen.Veel ondernemers laten zich op stang jagen door HACCP.
De regels zijn natuurlijk helemaal niet veranderd. Hield je je reeds keuring aan de regels uit de hygienecode, dan is er eigenlijk niets aan de hand. Wat er bijgekomen is, is dat je daadwerkelijk aan moet kunnen tonen dat je de voedselveiligheid in de hand hebt.
De HORECA EXPRESS volgt de ontwikkelingen rond de nieuwe regelgeving op de voet.Kijk hier hoe u het beste de HACCP kunt handhaven. Kijk hier voor informatie over de nieuwe hygieneode Kijk hier voor de bewaarwijzer
Hieronder vindt u een leidraad om te werken met registraties en vier voorbeelden van formulieren die u daarvoor kunt gebruiken. Verder kunt u zelf de kostprijs per gerecht berekenen met behulp van kostprijsberekening gerechten onderaan de bladzijde.
Klik ook eens op volgende link van HORECA STICHTING NEDERLAND https://hsn-horeca.nl/klantenservice/haccp-lijsten/

haccp_registratiescorr.pdf |

haccp_weekformulierregistraties.doc |

haccp_schoonmaakplan.doc |

haccp_registratie2-uursborging.doc |

kostprijsberekening_gerechten_excell.xls |